Анонс

Collapse
No announcement yet.

Българка стана общински съветник в Ларнака, Кипър

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • Българка стана общински съветник в Ларнака, Кипър

  Българка бе избрана за общински съветник в Кипър на проведените в неделя местни избори. За първи път наши сънароднички влязоха в политическата битка в Кипър, като се кандидатираха за градските парламенти.


  © Снимка: Бранислава Бобанац - кор. на БНР в Кипър
  Моника Мелеки

  Моника Мелеки, българка и популярна кипърска актриса, вече е общински съветник в Ларнака. Тя влезе с листата на управляващата партия АКЕЛ. Моника живее от 21 години в Кипър, съпругът й Андреас е завършил заедно с нея НАТФИЗ в София и сега е известен кипърски режисьор и актьор. В момента двамата работят в театър "Скала" в Ларнака. Мелеки има три деца, а голямата й дъщеря Венера завърши тази година Музикалната академия в София със специалност оперно пеене.

  Моника приема избирането си за общински съветник като израз на обичта и признание на хората за нейното творчество и дългогодишна дейност за развитието на културата в града, каза тя за "Хоризонт".

  В Пафос в изборите също участваше българка - Елена Димитрова-Пападопулу, която бе в листата на главната опозиционна партия "Демократичен сбор". Тя събра много гласове, включително и на българите, живеещи в района, но те не й стигнаха, за да бъде избрана. Елена живее вече 20 години в Кипър, преподава гръцки език в българското училище в Пафос и работи активно за българската общност в града. Съпруга е на много лекар кардиолог.

  На проведените в неделя местни избори в Кипър голямата победа е за главната опозиционна партия – дясноцентристкия "Демократичен сбор", която спечели 26 кметски места от общо 38. Тя пое и управлението на двата големи града - столицата Никозия и Ларнака. В същото време управляващата АКЕЛ запази позициите си в другите два основни града - Лимасол и Пафос.

  Информация на коресподента на БНР в Кипър Бранислава Бобанац.

  bnr

 • #2
  Относно: Българка стана общински съветник в Ларнака, Кипър

  Правописът ми е Колеблив. Добър правопис е, но се Колебае и буквите отиват на грешни места.
  Мечо Пух.

  Comment

  Working...
  X