Анонс

Collapse
No announcement yet.

Кипър засилва контрола на незаконното пребиваване в страната

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • Кипър засилва контрола на незаконното пребиваване в страната

  Брошура ни показва как да работим в Кипър
  Засилва се и контролът върху незаконното пребиваване в страната

  8 юли 2012

  Социалното министерство на Кипър издаде специална брошура на български език в помощ на търсещите работа на острова. Тя ще се разпространява и в двете страни.  “Бъдете информирани” се казва пътеводителят за трудовия пазар в Кипър, издаден в тираж от 2000 екземпляра, съобщава седмичникът за българите в Кипър “Български новини”. Брошурата съдържа много полезна информация за правата и възможностите за работа на острова, какви са изискванията, къде и как могат да се подават оплаквания, съобщава БНР.

  “Целта е да представим на кандидат-гурбетчиите възможно най-пълна информация преди да дойдат в Кипър, за да се намалят проблемите, с които те се сблъскват”, обясни координаторът на проекта Андреас Кафурос, експерт в Министерството на труда.

  Необходимостта от изданието е продиктувана и от тежката ситуация на трудовия пазар в Кипър в момента. Страната запазва мястото си в челната тройка на европейските страни по темп на нарастване на безработицата, която вече е 11%. Към всяко новообявено свободно работно място в същия ден бюрата по труда насочват минимум 60 души. След края на активния туристически сезон и освобождаването на много сезонни работници се очаква безработицата в Кипър да стигне 15%.

  Експерти предупреждават, че много по-стриктен ще стане и контролът върху незаконното пребиваване в Кипър над разрешения в Европейския съюз тримесечен престой.

  Проблемите на заетостта ще са в центъра на неформалната среща на социалните министри от Европейския съюз, която ще се състои на 12 и 13 юли в Никозия, в рамките на Кипърското председателство. В нея ще участва министър Тотю Младенов.

  http://www.blitz.bg/news/article/145748
  Last edited by Bghelpmoderator; 08-07-12, H:i. Причина: форматиране за начална страница
Working...
X