Анонс

Collapse
No announcement yet.

Училището дава пълни стипендии само за българи

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • Училището дава пълни стипендии само за българи

  Колеж в Кипър кове богове в туризма
  Студенти от 25 държави напират за най-стария университет в родината на Афродита


  Кипър е родината на Афродита. Легендата гласи, че богинята на любовта и красотата се появила именно там, родена от морската пяна. С нейното име в момента страната примамва десетки туристи, както и студенти в тази област. Освен че е работно място на десетки български гастарбайтери, колежите там осигуряват един сериозен шанс за родните студенти, какъвто не биха могли да намерят на друго място. Това са стипендиите, определени специално за българи.


  Нашите студенти в Кипър още преди да бъдат приети, могат да спечелят стипендия, която да покрива 100 процента таксите им за следването. Достатъчно е да подадат документи до 1 май и академична справка за успеха си, за да спечелят на практика безплатно обучение по туризъм и мениджмънт в Cyprus College. Естествено, тук не влизат джобните пари.
  От оценките и качеството на английския им език зависи дали ще спечелят само 50 на сто или пълна финансова инжекция. Ако закъснеят с изготвянето на документите, които са изброени допълнително, могат да кандидатстват и през август, но тогава най-вероятно ще се борят само за 50 на сто от стипендията.

  За разлика от българските ВУЗ-ово Cyprus College дава
  възможност за работа


  само в определен брой часове, така че работата да не пречи на учението. За онези, които сега не успеят да реагират навреме, има и зимна версия - да подадат документи през февруари. Учебните занятия започват през октомври и при двата типа кандидатстване. За да улесните плащането на таксата си, а и да спечелите нещо отгоре, колежът предлага платена лятна практика. Преподаването е изцяло на английски език, така че не е необходимо да знаете гръцки.
  Колежът е едно от учебните заведения, които в последните години градят солидна репутация на институции, където може да се получи отлично висше образование с широк профил.

  Cyprus College е създаден през 1961 година с цел да осигури на студентите придобиване на академични знания и практически умения на високо ниво в избраната от тях област. Тъй като в Кипър основният бизнес е туризмът, в началото колежът е обърнат главно към тази сфера. Днес поради нарасналите нужди на студентите и променената икономическа реалност в колежа са въведени и
  много нови предмети

  и специалности, които вече са откъснати от туризма и са свързани предимно с информационните технологии и другите модерни сфери в съвременната икономика.
  Висшето учебно заведение се намира в столицата на Кипър Никозия и е най-старото в страната. То е официално регистрирано и акредитирано от кипърското министерство на образованието и културата и от Съвета по
  акредитиране на Кипър. Студентската общност от
  над 3000 души

  включва студенти от 25 различни страни. Децата завършват три образователни степени - колежанска, бакалавърска и магистърска, като още втората им осигурява възможност да учат в други страни, стига да имат високи оценки по съответните предмети.
  Cyprus College разполага с четири департамента, където се предлагат разнообразни програми, при успешното завършване на които се издават дипломи за бакалавърска и магистърска степен и за професионална квалификация. Това са Департамент по бизнес, Департамент по компютърни и инженерни науки, Департамент по хуманитарни и социални науки и Департамент професионална квалификация, който на практика е сбор от магистърски програми.

  Страниците подготви
  Стела Стоянова


  Източник:
  Моля пишете на кирилица!
  Правила на форума


 • #2
  Относно: Училището дава пълни стипендии само за българи

  Как се кандидатства

  Трамплин към САЩ, Англия и Италия

  Бакалавърски програми - На 14 март колежът ще представи специалностите си и ще даде допълнителни разяснения в хотел "Радисън", София
  Моля пишете на кирилица!
  Правила на форума

  Comment

  Working...
  X