Анонс

Collapse
No announcement yet.

Холандската социална служба: Повечето българи смятат да се върнат в България

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • Холандската социална служба: Повечето българи смятат да се върнат в България

  Холандската Служба за социално и културно планиране огласи социологически доклад за българските и полски емигранти в страната.

  Едно от заключенията в документа е, че по-малко от половината поляци в Холандия и малко над 25% от българите смятат да останат в страната.

  Click image for larger version

Name:	holland-300x211.jpg
Views:	1
Size:	25,5 КБ
ID:	391406

  61% от поляците, регистрирани в Холандия през последната година и половина, предпочитат да са в родината. 66% от имигриралите там българи смятат, че животът им се е подобрил. Според доклада, това е една от многото разлики между двете групи.

  Според анализа, българите почти не срещат дискриминация в Холандия. Те често работят като самонаети лица. Обаче рядко имат работа и не се опитват да научат холандски. Двама от трима имат проблеми с езика и едва го разбират.

  Поляците и българите често упражняват нискоквалифициран труд.

  Повечето наши сънародници в Холандия са слабо образовани. Докладът отбелязва, че особено турското малцинство от България има ниско равнище на образование. Около 50% българите в Холандия имат работа и често се трудят по няколко часа на седмица. Възнаграждението е доста по-високо, отколкото в родината им.


  Въпреки че повечето емигранти се връщат обратно в страните си, броят на поляците и българите в Холандия расте. В момента в там са регистрирани 21 000 българи и 111 000 поляци.

  http://novini.co.uk
Working...
X