Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Кулинарна!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

08/04/2006 Сарми със сини сливи и булгур

Collapse
X
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

  • 08/04/2006 Сарми със сини сливи и булгур

    Продукти:
    • 800 г цели листа кисело зеле
    • 150 г сушени сини сливи
    • 100 г булгур
    • 150 г ориз
    • 2 глави лук
    • 1 кафяна чашка олио
    • 1 с.л. стрита сушена чубрица
    • сол
    Приготвяне:


    Почистеният и измит булгур се накисва за няколко часа в студена вода. Сините сливи се почистват от костилките и се накисват в топла вода. Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещената мазнина и малко вода. Прибавят се отцеденият булгур и почистеният ориз. Бърка се няколко минути, след което се залива с 250 мл гореща вода и се вари десетина минути. Добавят се отцедениет сливи, чубрицата и сол на вкус.

    Плънката се разпределя върху зелевите листа и се завиват сарми, които се нареждат плътно в дълбока тенджера. Притискат се с порцеланова чиния, заливат се с гореща вода да ги покрие и се варят, докато зелето омекне.

    Да ви е сладко!

  • #2
    Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

    Първоначално написано от Един
    Продукти:
    [LIST][*]100 г булгур
    Сега ще ми се смеете, но и булгур не намерих в Китай. Едни приятели наскоро донесоха от Турция, че ще им се примоля за малко .
    Благодаря за рецептата
    sigpic

    Comment


    • #3
      Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

      С извинение към Един,ама сместта,ми се струва малко нечвревоугодна за здрави хора,малко мръвчица отделно като гарнитура,не може ли да се предложи

      Comment


      • #4
        Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

        Първоначално написано от vales
        ....малко мръвчица отделно като гарнитура,не може ли да се предложи
        vales, чревоугоднико, безвернико и богохулнико, DARLING, Един пости! С него и всички ние

        Comment


        • #5
          Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

          Първоначално написано от vales
          С извинение към Един,ама сместта,ми се струва малко нечвревоугодна за здрави хора,малко мръвчица отделно като гарнитура,не може ли да се предложи
          Валес, ти пощуря - от една тема в друга.
          А ти не знаеш ли как се готви бял боб по български?! След като всичко е готово - хвърляш го, и слагаш тигана с кюфтетата.
          Така е и с тази рецепта.
          Да ти е сладко
          sigpic

          Comment


          • #6
            Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

            Мили мои ангелчета Кремена и Мама Таня няма икона да си посипя главата с пепел ,разбрах от утре почвам със ястието ориз с праз ,следва спанак с ориз и ако не си пишем след 17 организирайте едно упокойно и поемете цялата вина

            Comment


            • #7
              Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

              Първоначално написано от Kremena
              vales, чревоугоднико, безвернико и богохулнико, DARLING, Един пости! С него и всички ние
              Не, тази година не постя, но вече писах, че до края на постите ще пускам само постни рецепти.

              Comment


              • #8
                Относно: 2006.04.08 Сарми със сини сливи и булгур

                Сега вече СЕРИОЗНО!!
                Я напишете знаещите,какво трябва да се консумира от 12 до 17 в Испания това е т.н. semana santa,но тъй като аз не съм католик искам да знам какво се прави или трябва да се прави през тази седмица от един ПРАВОСЛАВЕН.
                Предварително ви БЛАГОДАРЯ

                Comment

                Working...
                X