Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Кулинарна!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

24/02/2007 Пържен боб по селски

Collapse
X
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

  • 24/02/2007 Пържен боб по селски

    Необходими продукти:

    200 г смилянски боб
    1 морков
    1 глава кромид лук
    1 к. ч. олио
    2 с. л. доматено пюре
    бялата част от 1 стрък праз
    1 ч. л. червен пипер
    1 ч. л. чубрица
    1 ч. л. джоджен
    1 ч. л. сух магданоз
    1 стрък целина
    сол на вкус

    Приготвяне;
    Фасулът се сварява по стандартната процедура в 3 различни води, без да се посолява, като няколко черпака от бульона се заделят. Лукът се нарязва наситно, а морковът се настъргва. В сгорещеното олио за около минута се запържват лукът и морковът, прибавя се свареният и добре изцеден фасул и се поръсва с нарязаната наедро целина и останалите подправки. Разрежда се с разтвореното в малко вода доматено пюре и заделения бульон от фасула и се оставя да поври, докато остане на мазнина. Сервира се поръсено с накълцан праз.

    Бон апети

    Имам си цветенце за поливане.Щтрак.
    "Най-добрата част от живота на човека са неговите малки, незапомнени постъпки, извършени с доброта и любов"


Working...
X