Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Кулинарна!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

Пани Валевска

Collapse
X
  • Filter
  • Време
  • Show
Clear All
new posts

  • Пани Валевска

    Лейла, това е линка за тортата ,,пани Валевска'' - ще можеш ли да я преведеш?

    http://www.koolinar.ru/recipe/view/77367

    Само не ме пращай при ,,чичко Гугъл'', че той много заблуждава.
    Аз опитах да копирам цялата рецепта, но страницата се разтегли много и затова давам само линк сега.
    Мисля, че има и други потребителки, които се интересуват от тази рецепта, ще я правим заедно иииии ще дебелеем заедно
    ......все са останали няколко
    верни приятели,
    да ни загърнат със искреност -
    мен и душата ми.

    М. ПЕТКОВА


  • #2
    Относно: Пани Валевска



    http://www.bghelp.net/forums/showpos...67&postcount=4

    Аз не разбрах само един момент от рецептата, но една приятелка рускиня ми помогна. Знам как се прави горе долу, но не съм я правила.
    А имам един познат с приятелка полякиня, който даже ми каза трикове как става най-вкусно - сладкото трябва да е от боровинки и ядките да са орехи.
    Last edited by Зайченцето бяло; 14-10-11, H:i.

    Comment


    • #3
      Относно: Пани Валевска

      Първоначално написано от Зайченцето бяло Виж мнението


      http://www.bghelp.net/forums/showpos...67&postcount=4

      Аз не разбрах само един момент от рецептата, но една приятелка рускиня ми помогна. Знам как се прави горе долу, но не съм я правила.
      А имам един познат с приятелка полякиня, който даже ми каза трикове как става най-вкусно - сладкото трябва да е от боровинки и ядките да са орехи.

      Добре де, аз не разбрах имаме ли я тук преведена тази рецепта, че на мен ми се губи този момент? Не,че няма да се справя с превода, но някои думи съм забравила, а и така повече хора ще видят рецептата.
      А що се отнася до ядките, аз имам намерение да я правя с орехи защото не ми харесват нарязаните бадеми (а и бадеми въобще не обичам)
      ......все са останали няколко
      верни приятели,
      да ни загърнат със искреност -
      мен и душата ми.

      М. ПЕТКОВА

      Comment


      • #4
        Относно: Пани Валевска

        Първоначално написано от yona Виж мнението
        Лейла, това е линка за тортата ,,пани Валевска'' - ще можеш ли да я преведеш?

        http://www.koolinar.ru/recipe/view/77367

        Само не ме пращай при ,,чичко Гугъл'', че той много заблуждава.
        Аз опитах да копирам цялата рецепта, но страницата се разтегли много и затова давам само линк сега.
        Мисля, че има и други потребителки, които се интересуват от тази рецепта, ще я правим заедно иииии ще дебелеем заедно

        Превод в ефир за Йона и за всички любители на тортички. Другата седмица съм свободна и мога да се пробвам да я забъркам.
        Пани Валвска

        Продукти:

        За тестото: 500 г брашно, 1,5 ч.л. набухвател, 0,5 ч.ч.пудра захар, 200 г масло, 6 жълтъка.
        Белтъчен крем: 6 белтъка, 1,5 ч.ч. пудра захар или захар, 1 с.л.нишесте.
        Крем: 500 мл мляко, 3 с.л.брашно, 2 с.л. нишесте, 2жълтъка, 3 с.л. захар, 200 г масло, ванилия на връхчето на ножа, ликьор "Амарето"(по желание) - 1-2 с.л.
        Освен това: 450 г сладко от черен касис, 120 г нарязани бадеми.

        1.Първо се заемаме с приготвяне на тестото. За целта смесваме захарта, жълтъците и мекото масло.
        2. После добавяме набухвателя и брашното и замесваме тесто, което делим на две.
        3.Разбиваме белтъците, добавяме захарта и бием до получаването на стегнат крем. Накрая добавяме нишестето.
        4. Дъното на формата за печене с размер 25x33 застиламе с хартия за печене. Разпределяме върху нея част от тестото (половината).
        5. Изсипваме половината от сладкото върху тестото.
        6.Разпределяме сладкото равномерно. Вместо сладко можем да използваме мармалад, но не прекалено гъст. Макар че въпреки това част от сладкото при изпичането изтича извън блата.
        Върху сладкото слагаме разбитите белтъци.
        Най-добре е блатовете да се пекат последователно един след друг, и белтъчения крем да се приготви на два пъти, тъй като престояването не му се отразява добре.
        8. Белтъчения крем поръсваме с бадемите
        9. Печем в загрята фурна на 175 градуса в продължение на 40 минути.Охлаждаме.
        10. Докато блатовете изстиват, приготвяме крема. Смесваме жълтъците, брашното, захарта, ванилията и нишестето.
        11. Добавяме чаша мляко, и разбиваме до получаването на еднородна смес.
        12. Кипваме остатъка от млякото, вливме жълтъчената смес и разбъркваме.
        13. Слагаме сместа на котлона и я варим до сгъстяването и.
        Охлаждаме до стайна температура.
        14. Разбиваме омекналото масло и постепенно добавяме крема. капваме амарето или бадемова есенция, можем да заместим с коняк.
        15. Започваме да сглобяваме тортата. Разпределяме крама равномерно върху повърхността на блата
        16. Покриваме с втория блат и слагаме в хладилника поне за три часа.

        Готово.

        П.С. Днес ми се очертава безсънна нощ, нищо чудно да не чакам до другата седмица.
        Бъди промяната, която желаеш да видиш в света

        sigpic

        В най-голямата зима разбрах, че в душата ми е вечно лято.

        Comment


        • #5
          Относно: Пани Валевска

          Първоначално написано от yona Виж мнението
          Добре де, аз не разбрах имаме ли я тук преведена тази рецепта, че на мен ми се губи този момент?
          Имате я.
          Приемам благодарности във вид на торта.
          Бъди промяната, която желаеш да видиш в света

          sigpic

          В най-голямата зима разбрах, че в душата ми е вечно лято.

          Comment


          • #6
            Относно: Пани Валевска

            Лейла, хиляди благодарности

            Comment


            • #7
              Относно: Пани Валевска

              Първоначално написано от yona Виж мнението
              линка за тортата ,,пани Валевска''

              http://www.koolinar.ru/recipe/view/77367
              Направо ме изумихте момичета, не съм знаела че има такава торта
              Пани Валевска за мен е едино култово мазило на майка ми, коети и носеха на времето контрабандно от Чехия и тя се мацаше с него.Беше едно красиво тъмно синьо бурканче със столче и красива рисунка на профила на дама...
              Извинявам се за оф топика
              Мъжете да не забравят, че някога, Някоя и на Дявола е сложила рога ...

              Comment


              • #8
                Относно: Пани Валевска

                Първоначално написано от dara Виж мнението
                Направо ме изумихте момичета, не съм знаела че има такава торта
                Пани Валевска за мен е едино култово мазило на майка ми, коети и носеха на времето контрабандно от Чехия и тя се мацаше с него.Беше едно красиво тъмно синьо бурканче със столче и красива рисунка на профила на дама...
                Извинявам се за оф топика
                Извиненията във вид на тортичка.
                Бъди промяната, която желаеш да видиш в света

                sigpic

                В най-голямата зима разбрах, че в душата ми е вечно лято.

                Comment


                • #9
                  Относно: Пани Валевска

                  http://eda-recepty.com/cooking/6135-tort-pani-valevska- , http://www.nakormim-spb.ru/forum/1/10204.htm ,http://kuking.net/4c.htm ,
                  Познавах прекрасни хора ,познавах полезни хора ,познавах хора врагове или приятели- радвам се само за едно нещо... познавах и приятели.
                  Si vis pacem, Para bellum

                  Comment


                  • #10
                    Относно: Пани Валевска

                    Първоначално написано от dara Виж мнението
                    Направо ме изумихте момичета, не съм знаела че има такава торта
                    ....
                    O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o(уляф съ)

                    Има, имаааааааааааааааааааааааа!(паа съ уляф)
                    Знам и начин нъ употрбЪ, Ама мъ е срам
                    Най-лесното нещо на този свят е да бъдеш щастлив.
                    Най-трудното е да осъзнаеш, че това е най-лесното...


                    Онзи, който не разбира вашето мълчание, вероятно няма да разбере и вашите думи.


                    Life's a Bitch... and then you Die...
                    Any Questions?

                    Comment


                    • #11
                      Относно: Пани Валевска

                      Първоначално написано от dara Виж мнението
                      Направо ме изумихте момичета, не съм знаела че има такава торта
                      Пани Валевска за мен е едино култово мазило на майка ми, коети и носеха на времето контрабандно от Чехия и тя се мацаше с него.Беше едно красиво тъмно синьо бурканче със столче и красива рисунка на профила на дама...
                      Извинявам се за оф топика
                      dara, мазилото беше полско, още го има май

                      'My tastes are simple-I'm always satisfied with the best!'
                      Oscar Wild


                      Comment


                      • #12
                        Относно: Пани Валевска

                        Първоначално написано от DrunkBuda Виж мнението
                        O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o(уляф съ)

                        Има, имаааааааааааааааааааааааа!(паа съ уляф)
                        Знам и начин нъ употрбЪ, Ама мъ е срам
                        Щоооуууу тЪ е срЪм Да'н си гол?
                        Аз освен за хапване друго не се сещам......ама....ако все пак решиш да споделиш тез напътствия тайни, трябва да ги постнеш в "деликатните" теми там срамни неща описани нЕмА
                        Мъжете да не забравят, че някога, Някоя и на Дявола е сложила рога ...

                        Comment


                        • #13
                          Относно: Пани Валевска

                          Първоначално написано от марциана Виж мнението
                          dara, мазилото беше полско, още го има май

                          Права си... това е мазилото , ама какво да се прави...като съм забравила , то беше преди около четвърт век от къде толкова акъл да помня
                          Аз сутринта не помня какво закусвах....но това друга тема
                          Мъжете да не забравят, че някога, Някоя и на Дявола е сложила рога ...

                          Comment


                          • #14
                            Относно: Пани Валевска

                            Първоначално написано от dara Виж мнението
                            Щоооуууу тЪ е срЪм Да'н си гол?
                            Аз освен за хапване друго не се сещам......ама....ако все пак решиш да споделиш тез напътствия тайни, трябва да ги постнеш в "деликатните" теми там срамни неща описани нЕмА

                            За хапване говори, но за него яденето е много интимен процес.
                            Бъди промяната, която желаеш да видиш в света

                            sigpic

                            В най-голямата зима разбрах, че в душата ми е вечно лято.

                            Comment


                            • #15
                              Относно: Пани Валевска

                              Първоначално написано от dara Виж мнението
                              Щоооуууу тЪ е срЪм Да'н си гол?
                              Ми...
                              При нас захладня - 28 градуса(само днес)
                              Първоначално написано от dara Виж мнението
                              Аз освен за хапване друго не се сещам......ама....ако все пак решиш да споделиш тез напътствия тайни, трябва да ги постнеш в "деликатните" теми там срамни неща описани нЕмА
                              Чакай да съберЪ йощ малкУ градуси, мож' и да спУдИля
                              Най-лесното нещо на този свят е да бъдеш щастлив.
                              Най-трудното е да осъзнаеш, че това е най-лесното...


                              Онзи, който не разбира вашето мълчание, вероятно няма да разбере и вашите думи.


                              Life's a Bitch... and then you Die...
                              Any Questions?

                              Comment

                              Working...
                              X