Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Изкуство, култура и музика!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

'Ватерло' на АББА - най-добрата песен в историята на Евровизия

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • 'Ватерло' на АББА - най-добрата песен в историята на Евровизия

  'Ватерло' на АББА - най-добрата песен в историята на Евровизия  Хитът "Waterloo" на шведския квартет АББА (ABBAsite.com) от 1974 г. е най-добрата песен в 50-годишната история на песенния конкурс "Евровизия" (Eurovision.tv), решиха зрителите на 31 страни, гледали юбилейното шоу в събота.

  Никой от легендарната група - Ани-Фрид (Фрида) Лингстад, Бьорн Улвеус, Бени Андершон и Агнета Фелтског - обаче не уважи спектакъла в Копенхаген, за да преживее още веднъж победата отпреди 31 години, дала старт на забележителната им кариера в попмузиката.

  На второ място зрителите, гласували по телефона или чрез SMS-и, поставиха "Воларе" (Nel Blu Dipinto Di Blu) на Domenico Modugno, с която италианецът спечели на Евровизия през 1958 г.

  Трети се класира ирландецът Johnny Logan с баладата си от 1987 г. "Hold me now". Той е двукратен победител в конкурса като изпълнител (другата му песен №1 е "What's another year" от 1980-а), а веднъж е печели и като автор с песента на Линда Мартин "Why Me?".

  В юбилейната надпревара участваха 14 песни от предишни издания на конкурса, сред които "Ne partez pas sans moi", с която Céline Dion донесе победа на Швейцария през 1988 г., както и последният победител - "My Number o*ne" на гъркинята Елена Папаризу, която се нареди под №4 в зрителската класация за всички времена.

  На пето място се класира "Save your kisses for me" на британците "Брадърхуд ъв мен" от 1976 г.

  Тази година на юбилейното 50-о издание България участва за първи път с песента на група "Каффе" "Lorrain" , избрана с SMS гласуване на тв зрителите, което предизвика съмнения за купен вот.
  Last edited by Botzo; 25-10-05, H:i.
  O Canada! Terre de nos aïeux,
  Ton front est ceint de fleurons glorieux!...Working...
X