Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Мама!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме смятали или Как да хвалим децата?

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  За: Re: За: Re: За: Re: За: Re: Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме с

  Първоначално написано от Pesty Виж мнението
  Много интересно нещо си изровила. Само са пропуснали да кажат, че често на околните им идва да вият от ужас, когато въпросните са наоколо. Иначе са любвеобилни и можеш да им спечелиш респект със знания и като се държиш с тях като с възрастни. И са ужасно комбинативни- такива номера могат да ти скроят, ако не си им симпатичен или ако им е скучно, че да ревеш на глас. Ако пък са в комбина с някоя луда баба като при нас- трагикомедия. Ох само като се сетя лятото как ми развалиха почивката в Гърция, че се домъкнаха в последния момент и на пук си искараха по-хубаво от нас. Една нощ имаше сватба в хотела и те двечките се самопоканили. Усетих се, че чух по нощите познат глас на микрофона. И някаква песен с текст еки-меки се просвири 5 пъти най-малко. Това им бе шлагера за тая ваканция. на другия ден се правеха, че нищо не помнили, били спали дълбоко. Такива деца не са обичани от амбициозни даскали, защото постигат много, но ей така от нищото- без усилия и на шега, с много лиготии. Абе, Емил от Льонеберя и Пипито са бледни копия на това природно бедствие в къщи. Може и книга да издам с разкази, ако остана жива по време на пенсия.
  Книгата ти има сериозни шансове да стане бестселър, още отсега чета с удоволствие за щуротиите (им ). Почвай да записваш, че тия работи се забравят

  Comment


  • #17
   Относно: Re: За: Re: За: Re: Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме смят

   Първоначално написано от Pesty Виж мнението
   За мъжете ще премълча, че да не ми се сърдят.
   Изпляскали тотално - права е. Децата и възрастните никога не лъжат......така казват . А ако напишат коментар и жените ни ,трябва да си сменим Ник-овете . Извинявам се за Офф-а ,няма да се повтори .
   Chi semina vento raccoglie tempesta !

   Comment


   • #18
    Относно: Re: За: Re: За: Re: Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме смят

    Първоначално написано от Pesty Виж мнението
    Ох, жива ме оплачете!
    Явно детето ти е по-голямо и се интересува от доста неща, иначе обяснение нямам да изтърпи да изчете толкова глупости
    Моята дъщеря ни е обявила всички за хора без живот ...

    Comment


    • #19
     Re: Относно: Re: За: Re: За: Re: Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме

     Първоначално написано от drago Виж мнението
     Изпляскали тотално - права е. Децата и възрастните никога не лъжат......така казват . А ако напишат коментар и жените ни ,трябва да си сменим Ник-овете . Извинявам се за Офф-а ,няма да се повтори .
     Драго, в къщи имам пример! Мъжът ми се подвизаваше в един друг форум и съм се начела на какви ли не ужаси- просто оставах изумена. В същото време му наблюдавах реакциите пред компютъра- смях на глас, потриване на ръце, коментари "ей сега ще видиш какво ще ти отговоря". Такъв речников запас вадеше срещу една Нели от Америка, че си оставах спиичлес. Една група мъжаги се бяха съюзили срещу нея, ама и тя какъв отпор даваше само... Евала й! Много се бъзикаха и с един Бил – любознателен човек, с нищо недразнещ. Побъркаха го! И той почина, а те му направиха панихида във форума и се надпреварваха да ръсят добри думи, ама Бил дали ги прочете... Питала съм го защо така прави и той казваше " Ами скучно ми е, а пък и гледай ги как се връзват като малки деца." Бяха го провъзгласили за форумния идиот и чат пат като пускаше по нещо от неговата професионална компетенция го караха да престане да вкарва смисъл в нещата, че не му отивало. Луда работа. Ако ви интересува за кой форум пиша, то ще ви кажа на лична, за да не правя излишна реклама тук.

     Comment


     • #20
      Относно: Личността се моделира много по-лесно, отколкото сме смятали или Как да хвали

      Аз съм изпуснала купона тук....по темата смятам че прекаленото поощрявне на децата води до някаква нереална представа за уменията и възможностите на самото дете. Предпочитам този метод пред назидателният тон или отношение.(ще спестя примери с моята дъщеря).
      За децата индиго, едно от основните неща, които са бизис за дете "индиго" е природна интелигентност,останалото е психология.Децата индиго може да са много пасивни и да минат години преди да се разбере за същността и потенциала им. Преди години четох за експеримент в САЩ, в който сформират група за обучение от предполагаеми деца "индиго" и много любознателни и самоуверени деца, след няколко месеца се откроили истинските индиго, а тези които са просто с напомпано самочувствие се чувствали доста по -несигурни в себе си. В момента , в който вторият тип деца се връщат към нормалната среда на учене, самочувствието и увереността им се възвръщат.
      Може да се моделира личността и още как-при не пораснали деца или такива във втори пубертет също.

      Зайче с мнението на твоята щерка съм съгласна, но не сме съвсем causa perduta- има по-зле от нас-такива с по няколко регистрации във форуми и с дупета с форма на диван.
      Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не на всички е уместно да ги показваме.

      Хайде някой да не с опитва да ми дава наклон на това, което нямам, показвайки само, че избива комплекси, защото това, което той има си стои все наклонено надолу!

      Никой не може да убеди другия да се промени. Всеки от нас пази в себе си вратата към промяната и тя може да бъде отключена само от вътре.

      Comment

      Working...
      X