Анонс

Collapse

Правила на форума

Добре дошли във форума Мама!

Моля още веднъж да прочетете секцията Често Задавани Въпроси (F.A.Q.)

Преди да публикувате мнения моля да отделите няколко минути и да прочетете нашия Форумен Правилник.

Желателно е писането на кирилица. Ако нямате, може да ползвате вградената в сайта кирилица, която виждате горе вдясно. Когато натиснете с дясното копче, горе ще "падне" меню, от което може да изберете българската фонетична (BP) или бългаската стандартна (по БДС) клавиатура (BG). Разбира се ако не можете или имате някакъв проблем, може спокойно да използвате и латински букви.
Публикуването на лична кореспонденция във форума, без съгласието на подателя, е против правилата и разбиранията ни!

Това е за сега и още веднъж: Добре дошли!
See more
See less

В коя възраст е подходящо детето да има телефон? И какви са рисковете

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • В коя възраст е подходящо детето да има телефон? И какви са рисковете

  В света на дигиталните и мобилни технологии все по-трудно става да ограничим детето си от използването на техника като компютри, телефони и други устройства.

  Click image for larger version

Name:	0000168318-article.jpg
Views:	1
Size:	40,8 КБ
ID:	390908
  източник: Reuters

  Най-често възрастта, в която родителите дават лични мобилни телефони на децата си, е около 8 години, но дали тя е най-подходящата.

  Една от главните причини да се забави възрастта, в която детето може да има собствен GSM, е вредното излъчване от мобилното устройство.

  Проучванията относно действието на радиацията от телефоните са доста противоречиви и често биват подлагани на съмнения и дискусии от страна на специалисти и потребители.

  Скорошно проучване установи, че радиочестотното отлагане в мозъка при децата е два пъти по-високо от това при възрастните и 10 пъти по-високо в костния мозък. Тези данни са наистина плашещи, обясняват специалисти.

  Te са на мнението, че повечето деца не се нуждаят от мобилни телефони, голяма част от тях ги използват за игри и разговори с приятели, които могат да проведат директно.

  Мобилните телефони могат да са от полза за децата с диагностицирани заболявания, астма или алергии, на които може да се наложи постоянен контакт с родителя, допълват те.

  Достъпът на детето до мобилни телефони трябва да се ограничи колкото се може за по-дълъг период или ако това е невъзможно поради епохата, в която живеем, то поне да се намали продължителността на разговорите и сведе честотата на близост на телефона до главата до минимум. Препоръчва се предимно изпращането на текстови съобщения.

  Телефонът да се държи на разстояние, докато детето спи, с цел да не се наруши качеството на сън и да се намали рискът от състояния като тревожност и депресия.

  Преди навършване на 14-15-годишна възраст децата все още не са толкова отговорни и не могат да осъзнаят опасността и рисковете от притежаването на мобилен телефон, допълват експерти.

  dnes.bg
Working...
X