Анонс

Collapse
No announcement yet.

Работа в Германия

Collapse
X
 • Filter
 • Време
 • Show
Clear All
new posts

 • Работа в Германия

  Здрасти на всички!Аз съм електроинженер с 13г.стаж в енергетиката.В момента навършвам 40г.Търся си работа в Германия за предпочитане Бавария.Ако може да споделите мнение за шансовете ми,защото след това искам да взема и семейството си при мен.Ниво на английски- говоримо и писмено,на немски начално.Благодаря Ви предварително!

 • #2
  Относно: Работа в Германия

  Първоначално написано от bosh Виж мнението
  Здрасти на всички!Аз съм електроинженер с 13г.стаж в енергетиката.В момента навършвам 40г.Търся си работа в Германия за предпочитане Бавария.Ако може да споделите мнение за шансовете ми,защото след това искам да взема и семейството си при мен.Ниво на английски- говоримо и писмено,на немски начално.Благодаря Ви предварително!
  Ми сядаи и учи немски - ама до скъсване.Работил съм и в немско и 99% ти гарантирам че само с енглиш няма да те вземат - само с англе ставаше 2000 , 2001 там по локума за немската зелена карта за ИТ ама от 2002 без немски даже и такива не взимаха а сега сме 2008 ...
  Иначе уж на книга от 2009 немско махна ограниченията- всичкото маимун що е инженер от новите ЕУ страни може да бачка там -няма лимитации ама има само 1 и тя е че требе да ти плащат 5300 на месец - а за такива кинти и доста немци биха се хванали да работят.
  Та сега разбираш какво е положението .....едвали работодател ще даде 5,3к на некои дет не знае немски .
  А освен това провери- не съм сигурен какво е точно положението сега ако искаш да работиш в енергетиката в немско -там си е мафия отвсякъде - щото е сладка работа но пак има и некакви лицензи и такива глупости които без немски няма как да вземеш.

  Comment


  • #3
   Относно: Работа в Германия

   Привет,

   Не мога да ти помогна по въпроса с работата, но отностно езика, в баварско диалекта е малко страннен. Колкото до изучаването на език, бих препоръчак да запишеш курс в Гьоте институт в София, но ако нямаш възможност, този сайт ще ти е от полза: www.livemocha.com особенно след като Английският ти е добър. Успех!

   п.с. Малко помощна информация за диалекта им:
   http://de.wikipedia.org/wiki/Bairische_Dialekte
   http://www.oktoberfest2007.de/dialek...ktoberfest.htm
   http://www.oktoberfest2007.de/dialek...ktoberfest.htm

   Comment


   • #4
    Относно: Работа в Германия

    Мога да ти гарантирам ,че ти трябва добър немски ,защото в бавария говорят малко диалектно. аз живея до бавария ама за работа не мога да ти помогна
    Don't mess with me . I'll fuck ya up!

    Comment


    • #5
     Немски секретарки печелят по 50 000 евро

     Секретарките на бизнес босовете в Германия печелят над 50 000 евро годишно. Те са най-платени сред помощния офис персонал в Германия, съобщи "Дойче Веле". Това показва изследване на консултантската компания Kienbaum. Посочената средна сума е преди облагане с данъци, но пак впечатлява. С 25 на сто отгоре вземат секретарките на директорите на концерните. Тяхната годишна заплата преди облагането е средно 51 500 евро. На обратния полюс са стенографите и служителите в приемните. Най-високо платен е офис персоналът в Хамбург и Франкфурт.
     По-глупаво, по-тъпо, по-нещастно, по-нечистоплътно и по-мръсно племе от кучеядците няма в цялата галактика!

     Comment


     • #6
      Търся работа в Германия

      Здравейте знам че съм поредния,които пише в този сайт и търси работа но ми писна от БГ няма и 1 мин. да стоя повече тук.Аз съм на 26 год. в БГ сам работил като лична охрана и в дискотека охрана ако може някой да ми помогне с работа като охрана в Германия в някоя дискотека или шофьор имам С категория въобще на всякаква информяация и помощ сам благодарен.

      КИРИЛИЦА!!!
      Last edited by Vassilena; 08-01-10, H:i.

      Comment


      • #7
       Относно: Търся работа в Германия

       Може ли някой да ми помогне с търсенето на работа в Германия и направо да ме посъветва как да емигрирам!

       Comment


       • #8
        Относно: Търся работа в Германия

        Мога да те посъветвам първо да учиш езика и второ да си намериш работодател който да иска да ти извади разрешително за работа защото до 2014 г . нямаме право на свободна работа в Германия с изключение на селското стопанство и някои обслужващи сфери.А емигриране е много силна дума....имаме право на свободен достъп до целия Евросъюз...и не само там!!
        И в Германия е почти невъзможно да те наемат на работа без трудов договор ! Успех

        Comment


        • #9
         Относно: Търся работа в Германия

         Здравейте!С моят съпруг взехме решение да напуснем България,тук живота стана непоносим.Какъв е шансът ни да си намерим работа в Германия без фирма посредник и в кои градове има най-голямо търсене на работна ръка ?Как стоят нещата със селскостопанската работа ,незнаем езика и се чудя какво бихме могли да работим на първо време.Имаме и две деца ,за което мечтаем и след като се устроим да вземем с нас.Моля,отговорете ми и не ми спестявайте трудностите ,пред които ще бъдем изправени .Благодаря ви .
         Ти не си твоята работа. Не си парите, които имаш.
         Не си колата, която караш.Едва когато загубиш всичко ,си свободен да правиш каквото искаш...

         Comment


         • #10
          Относно: Търся работа в Германия

          1.Без немски език , шансовете ви са минимални , да не казвам нищожни.
          2.За да работите в Германия ви трябва разрешително за работа , което се вади много трудно
          3.Би било по - добре ако се насочите в държави в които имаме право на работа

          Comment


          • #11
           Относно: Търся работа в Германия

           Значи шансовете за успешна емиграция в Германия с днешна дата не са малки, но не са и както преди години големи, защото и тук както на много места се напълни с чужденци. Като цяло по мои наблюдения най- важното условие е да владееш отначало минимум на средно добро ниво езика за да разбираш какво ти говорят и да отстояваш правата си при нужда пред различни институции, работодатели, колеги и прочие. Има и много диалекти в различните провинции и отначало е трудно за разбиране, ако ще се работи в среда, където хората не говорят официален немски. Второто важно условие е да разполагаш със спестявания отанчало, за да може да си покриеш първите разходи: жилище , кауцион, храна, транспорт и да имаш настрана за спешни случаи. Отначало може да се ползва за здравна карта , синята европейска здравна карта от България . Тя се вади за 1 г от Бг и ако ти трябва после пак подновяваш. Ако някъде лекари или заболекари в ДЕ не са запознати и отказват да те приемат им казваш да се обадят на АОК и от там ще им обеснят какви формуляри се подават и поемат разноските. Най-важното условие е в момента за емиграцията в Германия да имаш някаква ясна професия, занаят ( програмист, медицинска сестра, плочкаджия, готвач (търсят доста по градчетата, където има туризъм като по Боденското езеро така и скиорските градчета от типа на курорта Гармиш Партенкирхен),градинар, дърводелец, ел. техник, заварчик и мн . др.), за които да ти извади бъдещия работодател разрешително за работа или да се направиш самостоятелен зелбстщендиг (такса около 30 евро, в различните провинции малки разлики). Например лекарите и зъболекарите може да си отворят малък кабинет самостоятелно в по малките градчета и села, където немските лекари са кът и да не са на договор към някоя болница, клиника и т.н. Въпросът с учителите, счетоводители, служители в банка,психолози икономисти, адвокати е малко по-сложен , ако не се направят зелбстщендиг , защото например 1 счетоводител е учил съвсем други закони в Бг от 1 немски данъчен съветник завършил БВЛ+допълнителните курсове или аусбилдунг. И в Германия данъчната система е много по различна от БГ (често по-добра и по мислеща за индивида, но това е друга тема) и т н и т н. Или например въпроса с учителите , защото наистина има някъде търсене , но за там трябва перфектен немски без много акцент .Освен това учителите са чиновници в Германия , така че много немци драпат да са учители и не би било лесно на 1 учител от Източна Европа да стане учител в някоя немска гимназия да речем. А и учителите в Германия са с по 2 предмета например преподава по физика и химия да речем.
           По-младите до 26 г. "бъдещи емигранти" могат да помислят и за аусбилдунг (3г професионално обучение и работа, за която вземаш като вид "чирак" минимално постепенно нарастващо възнаграждение през 3те години) и беруфшуле в Де и ако им хареса идеята да кандидатстват от България още. За някой професии немците не успяват да попълнят бройките до септември и търсят през октомври и вземат българи, но зависи от провинция, вид на аусбилдунга и т. н. За възнагражденията по професии при аусбилдунга си има твърди тарифи малко различаващи се по провинции.
           McDonalds и Burger King също може да са за някой възможност след 1-та година (лесно се взема разрешително за работа при тях и ти е нужна 1г постоянна работа с разрешително и после автоматично получаваш) да продължат нормална работа след това, каквато те си искат. Там вземат и 40 годишни, но мотивирани и с познания по немски .
           Има и други възможности , но станаха много дълги моите обеснения.
           За вишистите не писах, там е олекотен режима с разрешителните за работа, но трябва да си намериш работодател, който да обоснове пред арбайтсамта (те издават разрешителните) , защо предпочита теб пред 1 немец, после има проверка на пазара, арбайтсамта може да прати някои свои безработни, работодателя трябва да намери причина да ги отхвърли и чак тогава ако не му харесат предложенията от арбайтсамта се връща на първоначално положение : тоест теб и ти издават разрешителното.
           „Тогава разбрах, че когато се изправиш пред свободата на морето, не е важно да имаш кораб, а място, където да отидеш, пристанище, мечта, заради която си струва да прекосиш простора."

           Comment


           • #12
            Относно: Търся работа в Германия

            Здравейте,
            благодаря на tamvraia и на всички,които се опитват да помогнат на все по отчаяните българи ,отправили взор и търсещи препитание извън Родината.Никога не съм си мислил,че и на мен ще се наложи да го направя.Във www.ec.europa.eu/eures-има достатъчно обяви,но не владеем езици и не ги разбираме.Възможно ли е да ни помагате,в малкото си свободно време,и да ни превеждате някои от по интересните предложения за работа.Благодаря ви.
            Тук не остана въздух ....Не не е омраза..Просто се изморихме....
            BG Help..

            Comment


            • #13
             Относно: Търся работа в Германия

             " да ни помагате,в малкото си свободно време,и да ни превеждате някои от по интересните предложения за работа."

             Без добър немски в Германия е трудно.А се случва обявите пуснати в България за работа в Германия или по европейски сайтове пак за Германия да са само за събиране на данни и да не съществуват работните места в действителност или докато кандидатстваш местата да са заети отдавна в Германия. Кандидатстват стотици хора и после нищо...
             То зависи за каква работа се бориш и за каква работа може да получиш разрешително или би си струвало да се направиш зелбстендиг. Ако 1 от съпрузите получи разрешително за работа, то другия получава автоматично.При някой професии (даже следване, магистратури и докторантури) може и с добър английски да пробиеш, но трябва да съществува търсене на немския пазар на такива кадри или да има свободни незаети обевени места за докторантури . С турски , ако се владее също може да се стартира, но там трябва да се запита и пробва в турските квартали в Германия, защото те понякога си имат изграден паралелен живот и важат други правила.
             Иначе за обикновените професии - може да вземеш даден безплатен регионален немски вестник и да пробваш по обявите.Често има даден само телефонен номер, затова изисква поне малко немски.
             В някои провинции за някои работодатели фамилии завършващи на -ов и -ски не са долюбвани, има доза недоверие.Така е и при търсене на жилище, ако искаш в по- хубавите и скъпи почти чисто немски квартали.
             Има няколко варианта за емиграция-избираш град , където има много чужденци , между които и българи или град където са по-малко и съдържанието на немци е по-голямо. (плюсовете и минусите са различни). Трудното за някой е в самото начало да се сдобият със самото разрешително за работа, после нещата се нареждат от само себе си. Понякога човек трябва сам да се бори за разрешителното и да познава немските закони по членове и параграфи много добре, за да не го изпързалят в службата към бюрото по труда, отговаряща за разрешителните и да му дадат отказ по мъгляви причини .Относно заплащането има си тарифни договори за повечето професии и ще трудно да се получи разрешително, ако с работодателя се разберете за много по-малко . В някой професии заплащанията са много добри и затова дори и самите немци драпат за тях.
             Ако имате деца, в Германия ще им вървят детски, в някои провинции има различни възможности и олекотявания за работещите майки, дори някъде безплатно гледане на децата от "дневни майки" по програми.

             Важно е и после да имаш адресна регистрация в Германия. Ще ти я искат на много места за много неща.
             Last edited by tamvraia; 25-10-10, H:i.
             „Тогава разбрах, че когато се изправиш пред свободата на морето, не е важно да имаш кораб, а място, където да отидеш, пристанище, мечта, заради която си струва да прекосиш простора."

             Comment


             • #14
              Търся работа в Германия

              Здравейте,
              казвам се Йордан на 31г.от Велико Търново.Семеен съм с дете.По образование съм икономист,имам шофьорска книжка категория C.Съпругата ми е иконограф-художник.От няколко месеца насам усилено търся начин да се преселя в Германия и съответно да работя.Немският ми е на прилично разговорно ниво,ежедневно го упражнявам в къщи.Преди няколко години работих в Германия,но се наложи да се прибера.
              Ако някой има някакво предложение,ще се радвам да ми пише на ЛС.
              А също така и да даде някакви препоръки!
              Благодаря Ви предварително!

              Comment


              • #15
               Относно: Търся работа в Германия

               С турски , ако се владее също може да се стартира, но там трябва да се запита и пробва в турските квартали в Германия, защото те понякога си имат изграден паралелен живот и важат други правила.

               Бихте ли коментирали или изброили такива места.
               Благодаря.

               Comment

               Working...
               X